Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Cărţi oferite Liceului Ortodox orădean
Patrimoniul cultural al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu“ din Oradea s-a îmbogăţit cu 1.000 de volume de literatură română şi universală, care se adaugă fondului de carte al bibliotecii liceului.
Cărţile au fost oferite de Fundaţia „Mereu Aproape“ din Bucureşti, care la începutul anului şcolar 2014-2015 a lansat un concurs de proiecte în cadrul programului de granturi „BOOKS 4 YOUTH“, care urmăreşte îmbogăţirea fondului de carte al bibliotecilor şi stimularea lecturii în rândul copiilor şi tinerilor. Proiectul iniţiat de Liceul Ortodox orădean, „Lectura, cea mai plăcută zăbavă pentru minte şi suflet“, a fost declarat câştigător alături de alte 69 de proiecte, dintr-un total de 500 de proiecte înscrise în competiţie. Realizat de prof. Ileana Borş, bibliotecar al şcolii, proiectul cuprinde mai multe activităţi coordonate de profesoarele de limba şi literatura română din şcoală, Ramona Urdea, Mirela Rus şi Codruţa Bogoşel. Toate activităţile cu rol educativ şi de încurajare a lecturii vor avea ca bază utilizarea cărţilor primite. Primul pas îl constituie proiectul e-twinning „European Poetry“, în cadrul căruia elevii vor face schimb de poezie cu parteneri europeni din şcolile IES de Infiesto, Asturias, Spania, Scuola D.E. Montemurro, Gravina (BA) Italia şi Gymnazyium W.S. Reymonta, Dolny, Lodz, Polonia. Alte activităţi vor fi: „Concursul de teatru românesc“, elevii urmând să prezinte piese de teatru din cărţile citite; „Şezătoarea“, unde copiii vor cita pasaje preferate din lecturi; şi „Cartea şi biblioteca“, având la bază publicarea unor creaţii literare ale elevilor.