Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Cât costă lupta împotriva schimbărilor climatice
La Copenhaga, între 7 şi 18 decembrie, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite, delegaţi din 192 de ţări se vor reuni pentru încheierea unui acord privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi lupta împotriva încălzirii planetei.
Problema finanţării acestui demers este însă una delicată, UE înaintând un acord de principiu privind ajutorul de care ar avea nevoie ţările în curs de dezvoltare pentru atingerea obiectivelor şi invitând celelalte state la dialog. Astfel, europenii au estimat la 100 de miliarde de euro anual nevoile de finanţare pentru perioada 2013 şi 2020. UE ar putea contribui anual, până în 2020, cu o sumă cuprinsă între 2 şi 15 miliarde de euro, celelalte fonduri urmând a fi acoperite de ţările industrializate şi economiile emergente, precum India şi China, în funcţie de nivelul de emisii de care este responsabilă fiecare ţară în parte. Ulterior acestui acord de principiu, preşedinţii Franţei şi Braziliei au declarat că ţările bogate trebuie să mărească imediat ajutorul acordat ţărilor în dezvoltare dacă se doreşte ca ele să ajungă la un acord asupra climatului la Copenhaga, relatează „Reuters“.