Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Cât va costa kilogramul de carne de miel

Cât va costa kilogramul de carne de miel

Data: 21 Martie 2009

Producătorii de carne de miel din Braşov intenţionează să vândă mielul de Paşti din acest an „la preţ de criză“ - 15 lei/kilogram. În prezent, un miel în viu se vinde cu 12 lei/kilogram. Producătorii spun că vor veni în pieţe chiar înainte de 12 aprilie, dată la care creştinii catolici vor sărbători Paştile. Un miel bun de sacrificat este doar atunci când acesta are minimum 7 kilograme carcasă. În ce priveşte numărul de miei scoşi la vânzare, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Baia Mare (DSVSA) a estimat că, doar în Maramureş, ar putea fi sacrificeţi cel mult 100 de mii de miei, cifra cea mai apropiată de realitate. „Producătorul va prefera să vândă pe piaţa liberă la preţuri mai mici ca să nu rămână cu mieii necomercializaţi. Noi apreciem că pe piaţa liberă, anul acesta, preţul pentru un kilogram de carne de miel ar putea ajunge la 10 lei, urmând să scadă în ultimele zile de vânzare“, a spus Carol Balko, şeful DSVSA Baia Mare. Primăriile care intenţionează să deschidă puncte de tăiere trebuie să solicite DSVSA autorizaţie de funcţionare pentru acest gen de activitate. În aceste puncte trebuie asigurate condiţii de igienă conform normativelor în vigoare.