Agricultura contribuie cu 4-5% la Produsul Intern Brut, iar dacă se iau în calcul şi industria alimentară şi sectoarele conexe, ponderea în economie depăşeşte 10%, se arată în „Carta Albă a
Cele mai consumate legume și fructe
Piaţa legumelor şi fructelor rămâne una dintre cele mai puternice din retailul de bunuri de larg consum, reprezentând 8,1% din cheltuielile românilor în 2024, potrivit unui studiu realizat de NielsenIQ, citat de Agerpres. În topul preferinţelor la capitolul legume s-au aflat roşiile, cu 17% din vânzările totale ale categoriei, cartofii (15,7%), ardeii (10,8%), ciupercile (5,8%), castraveţii (5,6%) şi ceapa (5,5%). La fructe, cele mai mari vânzări au fost la banane (24%), mere (8,5%) şi portocale (6,7%), lămâi (6,6%), struguri (6,4%) şi pepeni (5,8%), relevă studiul citat. (C.Z.)





