Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Cele mai multe produse ecologice românești merg la export

Cele mai multe produse ecologice românești merg la export

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Mariana Bahcevan - 26 Martie 2016

Agricultura ecologică ia amploare în România de la an la an, iar cea mai mare parte a produselor este destinată exportului, respectiv 70%-80%, susţine secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) Simona Man.

„Mare parte din produsele obţinute prin agricultura ecologică merge la export. Un procent de 70%-80% din aceste produse pleacă la export. (...) Numărul de operatori înregistraţi în acest sector este în continuă creştere, numărul de fabrici procesatoare este şi el, de asemenea, mai mare, suprafaţa implicată în agricultura ecologică este în creştere de la an la an, piaţa produselor ecologice se extinde şi se caracterizează prin diversificarea ofertei de produse pe piaţă“, a declarat, luni, Simona Man, la Forumul pentru Dezvoltare Durabilă şi Antreprenoriat (FSDE).

Potrivit acesteia, trendul ascendent în agricultura ecologică este demonstrat de mai mulţi indicatori. În 2010, suprafaţa destinată agriculturii ecologice era de puţin peste 182.000 de hectare, iar la sfârşitul lui 2014 a ajuns la aproape 290.000 de hectare. Numărul unităţilor procesatoare a crescut de la 48, în 2007, la 120, în 2014, iar gama sortimentală este mult mai amplă, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.