Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Centru de analiză pentru producători la USAMV
Producătorii pot obţine informaţii cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar la recent inauguratul Centru de cercetare pentru studiul calităţii de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti. „Orice producător se poate adresa pentru analize, certificate amănunţite cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar. Cu siguranţă că aceste analize pot spune că într-un fruct sau într-o legumă se găsesc anumiţi germeni sau bacterii. Aceste analize se fac cu o precizie la care în urmă cu câţiva ani nici măcar nu ne puteam gândi. Să nu uităm de rapiditatea cu care aceste analize pot fi realizate pe baza tehnologiei foarte avansate. Sunt analize care se pot face în aceeaşi zi”, a declarat rectorul USAMV, domnul Sorin Câmpeanu, citat de Agerpres. Centrul de cercetări este format din 13 laboratoare şi a fost realizat cu fonduri europene nerambursabile în cuantum de 41 milioane de lei, la care s-a adăugat contribuţia USAMV din fonduri proprii de aproximativ 9 milioane de lei. În cadrul centrului a fost realizată şi o seră complet automatizată, cu facilităţi „remarcabile” în dezvoltarea plantelor legumicole şi floricole.