Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Centru de analiză pentru producători la USAMV

Centru de analiză pentru producători la USAMV

Un articol de: Oana Nistor - 25 Feb 2016

Producătorii pot obţine informaţii cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar la recent inauguratul Centru de cercetare pentru studiul calităţii de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti. „Orice producător se poate adresa pentru analize, certificate amănunţite cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar. Cu siguranţă că aceste analize pot spune că într-un fruct sau într-o legumă se găsesc anumiţi germeni sau bacterii. Aceste analize se fac cu o precizie la care în urmă cu câţiva ani nici măcar nu ne puteam gândi. Să nu uităm de rapiditatea cu care aceste analize pot fi realizate pe baza tehnologiei foarte avansate. Sunt analize care se pot face în aceeaşi zi”, a declarat rectorul USAMV, domnul Sorin Câmpeanu, citat de Agerpres. Centrul de cercetări este format din 13 laboratoare şi a fost realizat cu fonduri europene nerambursabile în cuantum de 41 milioane de lei, la care s-a adăugat contribuţia USAMV din fonduri proprii de aproximativ 9 milioane de lei. În cadrul centrului a fost realizată şi o seră complet automatizată, cu facilităţi „remarcabile” în dezvoltarea plantelor legumicole şi floricole.