Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Comisia Europeană intensifică controalele la legume şi fructe

Comisia Europeană intensifică controalele la legume şi fructe

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 24 Aprilie 2015

Din 2016, România şi celelalte state membre ale Uniunii vor trebui să preleveze probe din anumite alimente pentru a vedea dacă conţin pesticide. Programul comisiei se va prelungi pe o perioadă de trei ani, din 2016 până în 2018. Controlul prelungit e necesar pentru a vedea cum anume se schimbă pesticidele utilizate, ce substanţe noi apar, dacă sunt acoperite de legile europene şi dacă reprezintă sau nu un pericol pentru consumatori. Cele mai noi analize cu privire la prezenţa pesticidelor în legumele şi fructele din România au fost efectuate de ANSVSA. Autoritatea pentru Siguranţa Alimentelor a ajuns la concluzia că 25% din alimentele vândute în România conţin urme de pesticide, însă doar 0,9% în cantităţi peste limita admisă. Cele mai multe pesticide au fost găsite în merele româneşti, în care s-au depistat şi 7 tipuri de pesticide diferite. Pe locul II sunt citricele turceşti, iar în lămâi s-au găsit cinci tipuri de pesticide. Pe roşiile analizate, 70% dintre ele fiind turceşti, au fost identificate minimum două tipuri de pesticide. (Mariana Bahcevan)