Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Conservatorii islamici îşi păstrează puterea în Iran
Candidaţii tradiţionalişti în alegerile generale din Iran au păstrat controlul în Parlament, aşa cum se anticipase. Ei au obţinut rezultate deosebit de bune în capitala Teheran, considerat un punct crucial în deţinerea puterii parlamentare. Totuşi, reformiştii vor fi puţin mai bine reprezentaţi în Parlament, în pofida faptului că în multe cazuri, candidaturile propuse nu au fost acceptate de un organism neales, format din clerici şi jurişti care îi verifică pe toţi candidaţii.
Păstrarea puterii de partea liniei dure a forţelor islamiste nu a adus însă liniştea în tabăra acestora. Printre criticii tradiţionalişti ai preşedintelui Ahmadinejad se numără fostul negociator în domeniul nuclear, Ali Larijani, care ar putea deveni preşedintele Parlamentului. Dacă acesta va încerca să-i submineze poziţia preşedintelui ţării, mulţi observatori cred că acest lucru îi va consolida puterea liderului suprem al Iranului, Ayatollh Ali Khamenei. O astfel de situaţie ar putea însemna probabil o linie şi mai intransigentă în ceea ce priveşte programul nuclear al Iranului şi politica sa externă. SUA şi Uniunea Europeană au criticat modul de organizare a alegerilor, Washingtonul vorbind de „măsluirea“ votului. Ca un semn al victoriei în alegeri, tradiţionaliştii au impus, prin ministerul iranian al Culturii, închiderea a nouă publicaţii de cinema şi life-style pentru că au difuzat fotografii şi articole despre viaţa „coruptă“ a unor staruri străine şi au promovat „superstiţiile“. Această măsură este extrem de severă, având în vedere că revistele în cauză publicau fotografii cu actriţe iraniene cu chipul acoperit doar parţial de văl şi cu actriţe străine, fără văl, dar nimic care să nu poată fi „tolerat“.