Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Consultații medicale în ucraineană prin telefon
Refugiaţii din Ucraina vor avea acces la consultaţii medicale prin telefon, în limba ucraineană, atât pentru servicii de medicină generală, cât şi de pediatrie, la numărul de telefon 0040 373787805, cu acoperire naţională, gratuit şi disponibil 24/7. Linia telefonică a fost deschisă de către Asociaţia „Zi de Bine” în parteneriat cu Telios Care, companie ce furnizează servicii medicale de telemedicină.
„Nu ne putem imagina ce este în sufletul oamenilor care fug pentru a-şi salva viaţa. Însă putem înţelege că acum este momentul, din nou, să ajutăm. De această dată printr-un serviciu personalizat de telemedicină, care să le ofere informaţiile medicale de care au nevoie, în limba pe care o vorbesc”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei „Zi de Bine”, potrivit Agerpres.
De la debutul invaziei armatei ruse în Ucraina, din 24 februarie, au intrat în ţara noastră peste 515.000 de cetățeni ucraineni, din care aproape 80.000 au ales să rămână pe teritoriul României. Dintre cei care s-au oprit aici, 30.000 sunt copii, potrivit datelor prezentate sâmbătă de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
Puţin peste 4.000 dintre ucrainenii care se află în România au aplicat pentru o formă de azil, ceea ce înseamnă că beneficiază de protecţia statului român, însă și cei care nu au statutul de azilant primesc asistență din partea statului român.
Potrivit primelor evaluări, pentru gestionarea fluxurilor de refugiaţi, România a cheltuit până acum 30,5 milioane de euro, bani care vor intra în mecanismele de decontare ale Comisiei Europene, primele cereri de decontare fiind deja transmise la Bruxelles. (C. Z.)