Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Coreea de Sud primeşte ameninţări de la Guvernul nord-coreean
Coreea de Nord a ameninţat, ieri, Coreea de Sud cu un răspuns militar, după ce autorităţile sud-coreene s-au alăturat unui program antiproliferare (PSI), şi a adăugat că nu mai este legată de armistiţiul din 1953, care a pus capăt Războiului din Coreea, potrivit agenţiei nord-coreene KCNA. De asemenea, Coreea de Nord a avertizat că nu garantează securitatea navelor pe coasta sa de vest, conform unui comunicat militar citat de agenţia oficială nord-coreeană.
Coreea de Sud, care avea statut de observator în cadrul Iniţiativei de Securitate împotriva Proliferării (PSI), şi-a anunţat marţi decizia de a deveni membru, după ce Coreea de Nord a efectuat un nou test nuclear şi a lansat mai multe rachete. Preşedintele american, Barack Obama, a salutat marţi decizia Coreei de Sud de a adera la PSI, un program care vizează combaterea traficului cu arme de distrugere în masă. „Orice act ostil faţă de republica noastră, în special oprirea sau percheziţionarea navelor noastre (...), va fi urmat de un răspuns militar puternic şi imediat“, a avertizat armata nord-coreeană, într-un comunicat citat de KCNA. „Armata noastră nu va mai fi legată de acordul de armistiţiu în măsura în care Statele Unite au determinat marioneta lor (Coreea de Sud - n.r.) să intre în PSI“, se arată în comunicatul emis de detaşamentul militar nord-coreean. „Cei care ne-au provocat vor trebui să se confrunte cu o sancţiune fără milă şi inimaginabilă“, a ameninţat Phenianul. Relaţiile dintre cele două ţări vecine, aflate încă oficial în stare de război după conflictul sângeros din 1950-1953, s-au deteriorat după sosirea la putere, la Seul, în februarie 2008, a lui Lee Myung-bak, calificat în mod regulat drept „trădător“ de regimul nord-coreean.