Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Cum ajung medicamentele donate la spitalele din Bucureşti
Activitatea de donare a medicamentelor, a echipamentelor şi materialelor sanitare către spitalele din Bucureşti unde se află internaţi în continuare 133 de răniţi în urma incendiului de vinerea trecută din Bucureşti va fi coordonată de Compania Naţională Unifarm, care a pus la dispoziţie şi un număr de telefon. Ministrul sănătăţii îi îndeamnă pe oameni să doneze sânge şi săptămâna viitoare.
Donaţiile către spitale vor fi centralizate de Compania Naţională Unifarm SA şi le va distribui în funcţie de necesităţi şi de specificul unităţilor medicale. Sunt acceptate şi donaţiile de medicamente şi materiale sanitare, dar ele trebuie verificate pentru că nu poate ajunge orice produs în spital, după cum a explicat ministrul sănătăţii, domnul Nicolae Bănicioiu. „Noi acceptăm orice sprijin şi orice donaţie, repet. Însă tot ce intră în spitale, tot ce vrem să aducem la spitale trebuie să fim siguri că este exact ce credem noi că aducem acolo. De aceea, Unifarm a anunţat un număr de telefon şi toţi cei care vor să doneze, de la medicaţie, plasturi, dispozitive medicale, orice, să o facă numai prin Unifarm. De aceea, poate au existat situaţii în care medicii au refuzat. E mult mai bine aşa, pentru că oricât de bine intenţionaţi suntem, putem să riscăm uneori ca medicaţia sau echipamentele sau dispozitivele pe care le aducem să nu fie cele conforme sau cele care trebuie în momentul de faţă, ori multe alte situaţii de genul acesta", a menţionat ministrul Bănicioiu, citat de Agerpres.
Compania Naţională Unifarm SA a informat că donaţiile pot fi anunţate la numărul de telefon 0742.143.751. Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al Unifarm, Adrian Ionel, compania s-a mobilizat pentru organizarea activităţii de donare a medicamentelor, echipamentelor şi materialelor sanitare pentru ca acestea să ajungă în timp util acolo unde este nevoie, după ce au fost făcute controalele de calitate. „Unifarm roagă potenţialii donatori de medicamente şi consumabile medicale să contacteze reprezentanţii companiei pentru distribuirea corectă şi potrivit necesităţilor specifice fiecărui spital; verificarea condiţiilor în care au fost păstrate, termene de valabilitate etc. (face parte din obligaţiile companiei noastre), coordonarea traseului ulterior al produselor - unde ajung, cine le folosește”, a mai spus Adrian Ionel.
În acelaşi timp, ministrul sănătăţii a cerut oamenilor să doneze sânge şi în cursul săptămânii viitoare, avertizând, totodată, că sunt lansate şi informaţii false, neverificate. „Ceea ce este important este ca oamenii să înţeleagă că în continuare vom avea nevoie de donatori de sânge şi în continuare îi vom primi, numai că îi rugăm să vină mai mulţi săptămâna viitoare. Dacă sunt cazuri punctuale cu o anumită categorie cu o grupă de sânge mai rară, atunci vor fi anunţaţi”, a afirmat Bănicioiu.
În spitalele din Bucureşti mai sunt internate 133 de persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv, peste 80 aflându-se în continuare în stare critică şi gravă. Demnitarul a dat asigurări că, dacă se va impune, din cauza oboselii, echipelor medicale din Capitală, vor fi chemaţi la Bucureşti medici din alte judeţe ale ţării. „Toţi sunt în stand-by. Deocamdată nu a fost nevoie, probabil în zilele următoare când se constată şi oboseala unora dintre cei de la Bucureşti şi dacă va fi nevoie vor fi chemaţi”, a mai declarat domnul Bănicioiu.