România are printre cele mai ieftine credite ipotecare din Europa Centrală şi de Est şi la un nivel similar cu țări din vestul Europei, comparația fiind făcută calculând ce procent din salariul mediu net
Descoperire arheologică în Egipt
Autorităţile din Egipt și misiunea arheologică mixtă egipteano-britanică au anunţat că au găsit mormântul mult căutat al faraonului Tutmes al II-lea, prima descoperire de o asemenea importanţă după cea a sarcofagului lui Tutankhamon, în 1922, transmite agenţia DPA. Mormântul, care nu conține însă mumia lui Tutmes al II-lea, este ultimul dintre mormintele pierdute ale regilor dinastiei a XVIII-a, la putere între anii 1550 î.Hr. şi 1292 î.Hr.
Secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt, Mohamed Ismail Khaled, a descris descoperirea drept una dintre cele mai importante din ultimele decenii: „Este pentru prima dată când accesorii funerare aparţinând lui Tutmes al II-lea au fost scoase la iveală”. Potrivit șefului misiunii britanice, Piers Litherland, mormântul este unul tipic, singura anomalie fiind cel de-al doilea coridor, înclinat în sus, deasupra podelei încăperii principale, care ar fi fost creat pentru a permite scoaterea corpului faraonului din mormântul care a fost inundat.
Mumia faraonului Tutmes al II-lea, descoperită în secolul al XIX-lea într-un alt sit, numit Cachette Deir el-Bahari, în care a fost probabil mutată din cauza apei, este expusă, în prezent, la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene din Cairo.