Iritată că Occidentul a permis Kievului să-i lovească teritoriul cu rachete cu rază lungă de acţiune, Rusia a testat o rachetă balistică cu rază medie având Ucraina drept țintă. Atacul creşte „amploarea
Dezvoltarea turismului şi a parcurilor industriale, proiecte pentru Valea Târnavelor
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu s-a deplasat miercuri, 26 februarie, la Copşa Mică, unde a avut loc ultima întâlnire din seria sesiunii de animare economică din judeţ. Întâlnirea a avut loc la Liceul Tehnologic „Copşa Mică“, iar la eveniment au participat preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, vicepreşedinţii Ioan Banciu şi Marcel Luca, prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, directorul Camerei de Comerţ, Eugen Iordănescu, consilieri judeţeni, directori ai serviciilor publice deconcentrate, primari şi viceprimari ai localităţilor de pe Valea Târnavelor şi investitori din zonă, conform unui comunicat de presă transmis de CJ Sibiu.
Scopul reuniunii a fost acela de a identifica proiectele principale de dezvoltare a microregiunii Valea Târnavelor, care vor fi promovate ulterior în cadrul unor acţiuni de prezentare a oportunităţilor de investiţii în judeţul Sibiu.
„Vreau să dezbatem problemele zonei de nord a judeţului şi să depistăm soluţiile care se întrevăd pentru dezvoltarea microregiunii Valea Târnavei Mari. Punctele dumneavoastră de vedere vor fi analizate şi vom contura proiectele majoritare de dezvoltare economică, pe care le consider prioritare întrucât sunt aducătoare de locuri de muncă, iar datoria noastră faţă de cetăţeni este să contribuim la crearea de noi locuri de muncă“, a spus Ioan Cindrea în debutul întâlnirii.
Preşedintele CJ Sibiu a asigurat auditoriul prezent la Copşa Mică de faptul că, la nivelul instituţiei pe care o conduce, există o preocupare serioasă asupra dezvoltării municipiului Mediaş, a oraşelor Dumbrăveni şi Copşa Mică, precum şi a tuturor primăriilor de pe Târnava Mare. Ioan Cindrea a subliniat că parcurile şi zonele industriale sunt un motor de atragere de capital, fiind susţinute de elementele de infrastructură rutieră existente şi care se vor dezvolta în perioada următoare, care asigură o bună accesibilitate în zonă.
În intervenţiile lor, primarii au nominalizat câteva idei de proiecte, cum ar fi: valorificarea terenului din zona fostelor sere de la Dumbrăveni, în vederea dezvoltării unui parc industrial, dezvoltarea turismului cultural prin valorificarea bisericilor fortificate şi a celor două situri UNESCO de la Valea Viilor şi Biertan, precum şi dezvoltarea industriei de suveniruri, conform comunicatului transmis de CJ Sibiu.