Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Elevii din clasele mici, cu mască
Masca de protecţie ar trebui să fie purtată în mod obligatoriu de către elevii din clasele mici, a declarat ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, subliniind că regula ar trebui introdusă, în joacă, de către părinţi. „Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a precizat, potrivit Agerpres, ministrul Tătaru.
În ceea ce priveşte cele trei scenarii de derulare a învăţării, acestea vor fi aplicate în funcţie de localitate, judeţ şi particularitatea şcolii. „Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero - IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, o dată la două săptămâni, cuplat cu on-line, astfel încât să poată parcurge materia”, a explicat ministrul sănătăţii.
Pe de altă parte, medicul Virgil Musta, șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, spune că „ne amăgim” impunând copiilor purtarea măştii, deşi ar fi utilă în spaţiile în care se vor desfăşura activităţi comune şi unde nu se poate păstra distanţa socială. El a adăugat că „acei copii care sunt bolnavi, obezi sau au malformații, precum şi cei ai căror părinţi au comorbidităţi, ar trebui să participe on-line la cursuri, iar ceilalți ar trebui să meargă la școală. În acest mod s-ar reduce şi numărul elevilor din clase”.
(Oana Nistor)