Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Erupţia vulcanului începe să scadă în intensitate
Prejudiciile aduse traficului aerian internaţional de norul cu cenuşă vulcanică depăşesc cu mult cele provocate de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, a estimat, sâmbătă, Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI), informează AFP. "Şi în plan financiar, impactul riscă să fie mult mai mare decât cel din 2001", a declarat purtătorul de cuvânt al OACI, Denis Chagnon, subliniind că "toate echipamentele şi pistele aeroporturilor afectate de norul de cenuşă vor trebui să fie curăţate". Peste 35 mii de zboruri au fost anulate doar vineri şi sâmbătă, în spaţiul aerian european, potrivit Erocontrol, organism interguvernamental european de securitate a traficului aerian. Guvernul islandez a anunţat, sâmbătă seara, că erupţia vulcanului de sub gheţarul Eyjafjallajokull începe să scadă în intensitate, relatează AFP. "În prezent, vulcanul se dezumflă... Ne aşteptăm să vedem rapid o scădere", a declarat geofizicianul Sigrun Hreinsdottir, din cadrul Universităţii din Islanda, care a avertizat totuşi că ar putea exista noi explozii ale vulcanului.
În ceea ce priveşte gradul de nocivitate a cenuşii vulcanice, care a ajuns, sâmbătă, şi deasupra teritoriului României, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Cotoşman, a precizat că nici una dintre cele 143 de staţii de măsurare a calităţii aerului de pe teritoriul ţării nu a înregistrat date de natură să alerteze autorităţile cu privire la o eventuală poluare a aerului. "Nu s-au constatat depăşiri ale valorilor pulberilor din atmosferă. Nu există nici un fel de pericol pentru populaţia României", a spus Mircea Cotoşman.