Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Eveniment de prestigiu la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași
În perioada 25-28 aprilie, la Iași și Chișinău se desfășoară lucrările celei de-a 5-a ediții a Conferinţei Internaţionale de Educaţie a Adulţilor, cu tema „Educaţia pentru valori - continuitate şi context”, manifestare devenită deja o tradiție în învățământul superior ieșean. Organizat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității „Al. I. Cuza” (UAIC), o dată la patru ani, evenimentul reunește specialiști în educație continuă din Consorțiul Universitaria, dar și din alte mari centre universitare europene și de peste Ocean.
Deschiderea manifestărilor a avut loc ieri, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Al. I. Cuza”, în prezența prorectorilor de la UAIC, de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, de la Universitatea de Vest din Timişoara și de la Universitatea de Stat din Moldova, dar și a președintelui conferinței, prof. univ. dr. Laurențiu Șoitu. La momentul festiv a fost prezent și pr. dr. Nicolae Dascălu, consilier patriarhal, directorul general al Publicațiilor Lumina, care a transmis mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat Continuitatea cultivării valorilor, un dar al unității spirituale. „Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu aici ca delegat al Părintelui Patriarh, care, așa cum a spus domnul profesor Laurențiu Șoitu, în timpul demnității de Mitropolit al Iașilor, a fost foarte apropiat de universitate și de proiectele educaționale desfășurate aici”, a subliniat părintele Nicolae Dascălu.
În semn de prețuire pentru sprijinul acordat încă de la prima ediție a conferinței, în 1998, comitetul de organizare al acesteia, prin prof. univ. dr. Laurențiu Șoitu, a oferit Preafericirii Sale, Părintelui Patriarh Daniel, o plachetă omagială.
De asemenea, conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din Iași, a transmis mesajul Episcopului Diecezei de Iași al Bisericii Romano-Catolice, PS Petru Gherghel.
„Nu s-ar fi putut întâmpla nimic fără unitatea continuă dintre Școală și Biserică. Iar noi am avut șansa să avem sprijinul Părintelui Patriarh încă din vremea în care era Mitropolit al Moldovei”, a spus profesorul Șoitu, care a apreciat că astfel de manifestări, dedicate educației continue, au fost posibile grație tradiției învățământului superior românesc, reînnodată de fiecare generație de universitari.