Schimbările climatice au agravat cele mai severe zece evenimente meteorologice din ultimii 20 de ani, contribuind la decesul a peste 500.000 de persoane, inclusiv în România, potrivit unei analize realizate de
Expoziție omagială la Muzeul de Istorie Suceava
Expoziția omagială „Dimitrie Longhin” de la Muzeul de Istorie Suceava readuce în atenția publicului opera și personalitatea complexă a artistului și profesorului Dimitrie Loghin, organizată cu ocazia celebrării a 40 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. Născut la 13 octombrie 1910, în localitatea Botești din județul Suceava, Dimitrie Loghin a urmat, în anii 1929-1934, cursurile Academiei de Arte Frumoase din Iași, unde a beneficiat de îndrumarea pictorilor Ștefan Dimitrescu și Nicolae Tonitza. Istoricul și criticul de artă Florica Cruceru spune că „influența celor doi artiști s-a simțit multă vreme în opera sa”, în plus se spune că a fost elevul favorit al lui Nicolae Tonitza.
Răspunzând chemării spiritului și cultivându-și asiduu sensibilitatea cu care era dăruit, Dimitrie Loghin a urmat și școala de sculptură a lui Ion Mateescu, punând astfel baze riguroase exprimărilor sale plastice prin pictură și sculptură. Artistul s-a exprimat și prin metaforă versificată, poezia sprijinându-i natural discursul, în perioada celor 37 de ani în care s-a dăruit misiunii didactice pentru artele frumoase din județul Suceava, unde și-a desfășurat activitatea până la moartea sa, la 18 iulie 1982. El este artistul cu cele mai multe lucrări în colecțiile de artă plastică ale Muzeului Național al Bucovinei. Expoziția este deschisă până la data de 3 aprilie 2022.