Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor de la Sibiu
Târgul de Crăciun din Sibiu pregăteşte în acest an o adevărată sărbătoare a datinilor şi tradiţiilor de iarnă, eveniment la care sunt aşteptaţi grupuri de colindători din mai multe judeţe ale ţării. Colindele tradiţionale, obiceiurile de Crăciun şi de Anul Nou vor încânta publicul sibian în cadrul unui spectacol unic în ţară.
Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor este un eveniment pregătit de Complexul Naţional Muzeal „ASTRA“ din Sibiu, prin care sibienii întâmpină cum se cuvine sfintele sărbători. Festivalul sibian a ajuns la ediţia cu numărul opt şi este organizat anul acesta în cadrul Târgului de Crăciun, printr-un parteneriat cu Asociaţia „Events For Tourism“. Conform unui comunicat oficial remis presei de organizatori, evenimentul va începe sâmbătă, 29 noiembrie, de la orele 15, în Piaţa Mare a Sibiului. Peste 150 de colindători din judeţele Alba şi Sibiu şi-au anunţat prezenţa şi vor urca pe scena Târgului de Crăciun, de unde vor vesti apropierea marii sărbători a Naşterii Domnului tuturor turiştilor şi localnicilor strânşi în centrul istoric. „Viersul colindelor străbune va reconstitui atmosfera solemnă a Crăciunului şi va garanta trecerea în noul an cu mai mult optimism“, se spune în comunicat.
Ansambluri şi coruri
Sibienii sunt aşteptaţi în număr mare la sărbătoarea colindului tradiţional şi a obiceiurilor de iarnă din Piaţa Mare. Se continuă astfel tradiţia ca tinerii şi bătrânii din satele transilvane şi nu numai să aducă în cetatea Sibiului vechile cântări şi obiceiuri păstrate cu sfinţenie de la o generaţie la alta. Costumele populare şi bucatele tradiţionale de post vor crea o atmosferă caldă, familială şi îi vor introduce pe participanţi în frumuseţea unică a sărbătorii Crăciunului.
În cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor, şi-au anunţat participarea până acum Ansamblul Folcloric din comuna Cut, judeţul Alba, Corul „Camerata Vocalis“ din Avrig, Grupul Vocal din Alămor şi Reuniunea Română de Cântări din Sălişte. Programul va fi completat de un grup de colindători ai Palatului Copiilor din Sibiu şi apoi cu un moment deosebit susţinut de copiii Centrului cu Profil Ocupaţional pentru persoane cu dizabilităţi mentale „Diakoniewerk“, filiala Sibiu. Aceştia vor dedica prestaţia lor ,,Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi“, sărbătorită în fiecare an la 3 decembrie.