Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Fonduri de două ori mai mari pentru studenții Erasmus+
Eurodeputaţii au adoptat, zilele trecute, programul Erasmus+ pentru perioada 2021-2027. Fondurile de care va dispune acest program emblematic al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport vor fi aproape duble (peste 28 de miliarde de euro din surse diferite) faţă de perioada anterioară de şapte ani (14,7 miliarde euro), informează Parlamentul European.
Noul program include şi un ajutor pentru o perioadă de maximum şase luni petrecută într-o altă ţară din UE pentru cursanţii adulţi. Programul va ajuta astfel persoane de toate vârstele şi din toate mediile să dobândească noi competenţe şi să se adapteze mai bine la schimbările generate de trecerea la economia verde şi digitală.
Erasmus+ 2021-2027 va fi mai simplu, va avea proceduri mai uşor de urmat şi sisteme informatice mai accesibile candidaţilor, iar numărul documentelor necesare înscrierii va fi mai mic. El se va aplica în mod retroactiv de la 1 ianuarie 2021.
Printre acțiunile care sunt incluse în programul Erasmus+ se numără iniţiativa DiscoverEU care dă tinerilor posibilitatea de a solicita un permis gratuit cu care pot călători în Europa pentru a participa la cursuri (de exemplu, pentru a participa la un curs intensiv de limbi străine sau la un seminar organizat de un muzeu) şi pentru a descoperi diversitatea culturală şi lingvistică a Europei.
De asemenea, prin iniţiativa „Universităţi Europene”, studenţii vor putea obţine o diplomă prin combinarea studiilor urmate în mai multe ţări din Uniunea Europeană. Cea de a treia iniţiativă, numită „Centre de excelenţă profesională”, va crea ecosisteme de competenţe locale, conectate la nivel internaţional. (C. Z.)