Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Germanii sunt aproape de găsirea remediului orbirii
Un grup de cercetători germani a creat o cornee artificială care le-ar putea reda pacienţilor vederea şi care ar putea fi testată pe oameni la începutul anului 2008. Noua cornee artificială a fost testată deja în laborator, pe iepuri, şi a dat rezultate promiţătoare, potrivit cercetătorilor. Noua cornee artificială este făcută din polimeri care nu absorb apa, a explicat într-un comunicat Joachim Storsberg, coordonator al proiectului. Potrivit acestuia, după ce se dă formă polimerilor, se acoperă marginea corneei cu o proteină specială, de care se pot lipi celulele corneei naturale. Proteina folosită la noul implant poate supravieţui sterilizării termice.
Această descoperire i-ar putea scuti pe pacienţi de un transplant de cornee. Numai în Europa, anual, 40.000 de persoane aşteaptă un donator de ţesut de cornee ca unică soluţie pentru a nu-şi pierde vederea, iar multe dintre acestea nu reuşesc să ajungă la o astfel de donaţie. În Europa se realizează numai 27.500 de trasplanturi pe an. În acelaşi timp, se dezvoltă proiectul „Cornea Engineering“, care încearcă reconstruirea corneei umane in vitro prin inginerie tisulară. Cercetările subvenţionate de UE pentru reconstruirea corneei ar putea revoluţiona chirurgia oftalmologică şi ar contribui la limitarea testelor realizate pe animale pentru a evalua efectele substanţelor chimice asupra ochiului. Potrivit Comisiei Europene, cercetătorii recurg la nanotehnologiile pentru inginerie tisulară în scopul de a crea o cornee umană tridimensională in vitro.