Plantele aromatice folosite ca mirodenii şi condimente în mâncăruri pot fi crescute în casă pe timpul anului. O grădinuţă de ierburi aromatice crescută pe blatul din bucătărie sau la geam poate fi sursa de verdeţuri şi condimente pentru mesele pregătite acasă. Îngrijirea este uşoară, plantele nu ocupă mult spaţiu şi au viaţă tot anul. În bucătărie pot fi cultivate cimbru, busuioc, pătrunjel, leuştean, oregano, rozmarin, salvie, cimbrişor, hasmatuchi etc. Potrivit Laviniei Rorich, care publică pe Facebook o mulţime de sfaturi în domeniu, nu aveţi nevoie de surse de iluminare special, pentru că aceste plante se dezvoltă foarte bine cu lumina naturală. Grădina de ierburi aromatice se poate plasa pe pervazul de la bucătarie, unde trebuie montat un suport metalic pe care se pot instala ghivecele cu ierburi. O altă variantă este amplasarea ghivecelor pe un blat al mobilei de bucătărie. Este recomandat ca plantele să fie protejate de căldură excesivă şi de aerul uscat.
Majoritatea preferă temperaturi în timpul zilei de 18-21 de grade Celsius. Este important ca temperatura nocturnă să scadă cu cel puţin 10 grade faţă de cea din timpul zilei pentru a simula condiţiile de afară. Diametrul ghivecelor nu trebuie să depăşească 20 cm. Trebuie să aibă şi orificii pentru scurgerea apei. Vasele se umplu până la jumătate cu pământ special de flori. Se poate adăuga puţin compost şi câteva picături de fertilizator pentru o creştere mai rapidă a plantelor. În locul seminţelor este mai bine să se planteze răsaduri de 5-6 cm. Plantele nu se udă prea mult.
Majoritatea lor preferă să fie bine udate, dar să nu stea în pământ îmbibat cu apă. Există pericolul putrezirii rădăcinilor. Se udă numai pământul pe deasupra. Pe fundul ghivecelor se presară pietriş fin, iar în pământ se amestecă puţin nisip pentru drenaj. „Recoltarea“ se poate face după două săptămâni. Nu se culeg mai mult de o treime din frunzele unei plante. Se înlătură florile pentru a obţine cât mai multe frunze. (Corneliu Ciocan)