Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Impozitarea suplimentară a proprietăţilor se menţine în 2012
Coaliţia de guvernământ a aprobat, în şedinţa de ieri, menţinerea în 2012 a impozitării suplimentare pentru proprietarii mai multor case, precum şi introducerea pentru firmele cu cifră de afaceri de până la 100.000 de euro a obligativităţii depunerii declaraţiei unice o dată la trei luni şi nu lunar.
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a prezentat membrilor coaliţiei mai multe propuneri de modificare a Codului Fiscal, printre care menţinerea în 2012 a impozitării suplimentare a proprietarilor de mai multe case şi de autoturisme cu o capacitate cilindrică peste 2.000 cmc, având în vedere că Parlamentul, printr-un amendament, a decis impozitele să fie aplicate doar până la finele anului 2011. "Membrii coaliţiei au fost de acord cu păstrarea acestor impozite şi în 2012, considerând că este un sistem echitabil de impozitare", au declarat agenţiei Mediafax surse participante la şedinţa coaliţiei. "Având în vedere limitarea în timp a aplicabilităţii prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, ca urmare a adoptării Legii nr. 88/2011, se propune menţinerea şi după data de 31 decembrie 2011 a cadrului legal actual de impozitare pentru persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri şi pentru mijloacele de transport", se arată în nota de fundamentare a unui proiect care aduce modificări Codului Fiscal. În vara anului trecut, Guvernul a decis ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrică de peste 2.000 de centimetri cubi să fie dublat, iar persoanele care deţin în proprietate mai multe clădiri să achite impozite majorate cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire în afara adresei de domiciliu şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara adresei de domiciliu. Coaliţia a discutat ieri şi modificările privind obligativitatea depunerii declaraţiei unice, fiind de acord ca firmele cu o cifră de afaceri de maximum 100.000 de euro, adică aproximativ 370.000 de firme, să nu mai depună declaraţia unică lunar, ci trimestrial.