Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat, zilele trecute, o propunere legislativă mult așteptată de fermieri. Actul normativ modifică Legea nr. 287/2009 privind Codul civil în sensul instituirii duratei are
„Împreună pentru viață”: alături de mamele în criză de sarcină
Joi, la București, s-a desfășurat Gala „Împreună pentru viață”, eveniment de strângere de fonduri pentru Centrul de consiliere „Sf. Alexandra Împărăteasa” din Capitală, care le oferă asistență prin consiliere și sprijin concret femeilor în criză de sarcină. În doi ani de activitate, centrul a avut 200 de beneficiari, printre care și 50 de copii salvați de la avort după ce consilierii le-au ajutat pe mamele lor să aibă încredere în darul vieții și să aleagă viața pentru copiii lor.
Gazda serii a fost scriitoarea Ioana Revnic, profesoară la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”. Alexandra Nadane, director executiv la Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa”, a prezentat activitatea și rezultatele centrului pe care îl conduce, precum și nevoile financiare. „Ne ajută lucrurile regulate, oricât de mici ar fi. Un efort mai mic, dar făcut constant de mai multe pesoane, ajută foarte mult”, a spus ea, îndemnându-i pe oameni să-și seteze o donație lunară către contul centrului.
„De cele mai multe ori, avem mari emoții și, când vedem o listă de nevoi, ne întrebăm: vom putea, oare, să sprijinim și de data aceasta?” Costul serviciilor per beneficiar este de aproximativ 1.000 de lei pe lună. „Sunt persoane care își termină studiile cu ajutorul centrului, care au ieșit din relații abuzive, care și-au găsit loc de muncă”, spune Alexandra Nadane. „Avem și o categorie mai specială, cei care vin doar cu o fotografie, prima din viața lor: prima ecografie. 50 de copii nenăscuți trăiesc azi pentru că mamele lor au ajuns la noi.”
Adelina Fronea a vorbit despre importanța păstrării fecioriei până la căsătorie, iar Ioana Boerescu, mamă singură cu doi copii, a dat mărturie despre criza de sarcină prin care a trecut. Muzicienii Luiza Maria Drăghici (vioară) și Aurelian Andrei (chitară), profesori la Colegiul de Arte „Dinu Lipatti”, artistul folk Benny Jugaru și corul „Liceeni pentru viață“ au susținut momente artistice. Gala s-a încheiat cu o licitație caritabilă. Cele mai râvnite obiecte au fost ilustrațiile Veronicăi Iani, autoare de cărți de povești pro-viață.
Au fost adjudecate de o mamă din București, care a declarat: „Eu am cinci copii. Mama mea m-a învățat cât de importantă este viața fiecărui copil și să nu fac întrerupere de sarcină. Știu și cât este de important să fii susținută în sarcină și că este nevoie să facem acest lucru”.