Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
În România vor fi 8-10 unităţi de îngrijire a bolnavilor arşi
Conceptul de îngrijire a bolnavilor arşi presupune în prezent un serviciu cu relativ puţine paturi, între 5 şi 10, care reprezintă o structură sanitară independentă, cu personal specific, dedicat, şi cu echipamente absolut specifice şi extrem de costisitoare, a declarat pentru Agerpres prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Departamentului de Arşi şi Chirurgie Reparatorie al Spitalului Floreasca.
"Toate derivă din faptul că pacientul ars grav este considerat la ora actuală cel mai complex şi mai costisitor tip de pacient, pentru că tipul de evoluţie generat de particularităţile bolii presupune monitorizarea permanentă a evoluţiei pacientului", a explicat prof. dr. Ioan Lascăr. Comisia de specialitate din Ministerul Sănătăţii a gândit, în ideea asigurării îngrijirii bolnavilor arşi, înfiinţarea la nivelul întregii ţări a aproximativ opt, maximum zece astfel de unităţi, repartizate simetric în teritoriu, care pot să acorde asistenţă calificată, în timp util, a afirmat prof. dr. Ioan Lascăr. Potrivit acestuia, la Spitalul Floreasca există construcţia, dar nu există dotarea. "Este păcat să nu putem acorda maximum de şanse acestor pacienţi. Într-o unitate de arşi, fiecare bolnav este internat într-un salon separat. Unitatea este proiectată pentru şase paturi", a punctat prof. Lascăr.