Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
În SUA sunt 90 de arme la fiecare 100 de locuitori
America iubeşte armele. Acest lucru este demonstrat de statistici stupefiante. În Statele Unite ale Americii există 90 de arme la fiecare 100 de locuitori, societatea americană fiind cea mai înarmată din lume. Americanii sunt stăpânii a 270 de milioane, dintre cele 875 de milioane de arme de foc cunoscute în lume, conform Raportului privind armele uşoare pe 2007 al Institutului de Studii Internaţionale, cu sediul la Geneva. De asemenea, aproximativ 4,5 milioane dintre cele 8 milioane de arme noi care se fabrică în fiecare an în întreaga lume sunt achiziţionate în SUA. „Există aproximativ o armă de foc la fiecare şapte persoane pe plan mondial. Fără SUA, ar fi aproximativ o armă de foc la fiecare 10 persoane“, potrivit raportului.
India are al doilea mare arsenal din lume în mâinile societăţii civile, cu aproximativ 46 de milioane de arme de foc în afara celor controlate de forţele de securitate şi armată. Dat fiind numărul mare de locuitori, aceasta înseamnă 4 arme la fiecare 100 de persoane. Germania, Franţa, Pakistan, Mexic, Brazilia şi Rusia ocupă următoarele locuri în clasamentul arsenalelor civile pe ţări. Raportat la numărul de locuitori, Yemenul are a doua societate puternic înarmată după SUA, cu 61 de arme la fiecare 100 de persoane, urmată de Finlanda, cu 56, Elveţia, cu 46, Irak, cu 39, Serbia, cu 38. Urmează Franţa, Canada, Suedia, Austria şi Germania, fiecare cu aproximativ 30 de arme la fiecare 100 de persoane, în timp ce multe ţări mai sărace, deseori asociate cu violenţa, se situează în josul listei. Nigeria, de exemplu, are o singură armă la fiecare 100 de persoane. Problema deţinerii de arme în Statele Unite este una extrem de controversată. Masacrele periodice, făptuite cu arme automate, nu par a pune pe gânduri politicienii de la Washington. Foarte influenţi politic, deţinătorii de arme de peste ocean sunt apăraţi de al doilea amendament la Constituţia SUA, care interzice autorităţilor federale să abroge dreptul oricărui cetăţean de a se înarma.