Banca Naţională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, la 1 decembrie 2024, o bancnotă aniversară pentru colecţionare, cu valoare nominală de 100 de lei, cu tema 185 de ani de la naşterea regelui
Încă 35 de stațiuni turistice de interes local
România are 35 de noi staţiuni turistice de interes local, a informat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. Localitățile care au primit, acum două zile, acest statut „se vor putea bucura de noi oportunităţi de dezvoltare, prin atragerea de investitori şi finanţări”, a declarat ministrul de resort, Constantin-Daniel Cadariu, citat de Agerpres.
Astfel, în urma documentaţiei depuse de autorităţile locale și a evaluărilor realizate de minister, au obținut statutul de staţiuni de interes local comunele Barcani și Ozun și zona turistică a municipiului Târgu Secuiesc din judeţul Covasna; comunele Beliş, Măguri-Răcătău, Mărgău, Săcuieu și zona turistică a comunei Poieni din judeţul Cluj; oraşul Bicaz și zona turistică a comunei Vânători din judeţul Neamţ; zonele turistice ale comunelor Bratca, Şuncuiuş, Budureasa și Pietroasa din judeţul Bihor; zona turistică a municipiului Caracal (jud. Olt); comunele Ciocăneşti (foto), Coşna, Mănăstirea Humorului și zonele turistice ale municipiului Fălticeni și oraşului Siret din judeţul Suceava; comuna Ciumani și zona turistică a comunei Lupeni din judeţul Harghita; zona turistică a oraşului Comăneşti și oraşul Dărmăneşti din judeţul Bacău; zona turistică Cugir-Şureanu a oraşului Cugir și comunele Vidra și Şugag din judeţul Alba; comuna Deda (jud. Mureş); zona turistică a municipiului Făgăraş (jud. Braşov); oraşul Ineu (jud. Arad); comuna Runcu (jud. Gorj); comuna Sălaşu de Sus și zona turistică a municipiului Vulcan din judeţul Hunedoara; oraşul Săliştea de Sus (jud. Maramureş); comuna Vaideeni (jud. Vâlcea).
În prezent, în țara noastră sunt 54 de staţiuni turistice de interes naţional şi 147 de interes local. (C. Z.)