Ordonanța adoptată de Guvern la 30 decembrie 2024 include și măsuri care privesc agricultura și industria agroalimentară. Printre acestea se numără: eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din cele
Început de an în școli și grădinițe
Aproximativ 3 milioane de elevi şi preşcolari au început ieri cursurile anului şcolar 2024-2025, iar la ceremoniile de deschidere au participat, pe lângă elevi, profesori și părinți, și oficialități care au ținut să transmită mesaje de succes tuturor celor implicați în procesul de învățământ.
Prezent alături de ministrul educației, Ligia Deca, la festivitatea de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Capitală, președintele Klaus Iohannis s-a referit la necesitatea asigurării siguranței în școli, la reformele din educație, la buna colaborare şi comunicare între familie şi şcoală, precum și la sprijinul de care copiii au nevoie din partea părinţilor. „Trebuie să acceptăm că rolul educaţiei în destinul unui elev s-a transformat radical, la fel cum economia, industria sau societatea continuă să treacă prin schimbări profunde. Pentru a fi sustenabilă, creşterea economică şi a bunăstării publice trebuie să se bazeze pe cetăţeni capabili de decizii autonome, informate, uneori poate riscante”, a afirmat şeful statului, potrivit Agerpres.
Klaus Iohannis a evidenţiat că educaţia nu este doar un proces formal, ci şi un drum al autocunoaşterii şi al dezvoltării personale. „Aşa cum ştim, rezultatele reformelor în educaţie se văd în timp, iar eu sunt convins că acestea se vor vedea pe măsură ce generaţiile noi vor ajunge la momentul examenelor naţionale”, a conchis şeful statului.
La rândul său, ministrul educaţiei, Ligia Deca, a subliniat că școala aparţine comunităţii. „Convingerea mea este că victoriile nu pot fi doar individuale şi pentru o schimbare profundă şi de durată dialogul este cheia”, a spus demnitarul şi a îndemnat la „toleranţă 0” faţă de orice formă de agresiune. (C.Z.)