Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Indagra, un târg al belșugului toamnei

Indagra, un târg al belșugului toamnei

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Mariana Bahcevan - 05 Noiembrie 2016

Cu 520 de expozanţi din toate sectoarele agriculturii şi industriei alimentare româneşti, Indagra a devenit cea mai importantă expoziţie de profil din România. La cea de-a 21-a ediție, târgul a atras vizitatorii nu doar cu exponatele agricole, ci și cu preparatele tradiționale delicioase.

Cel mai mare târg dedicat agriculturii, Indagra, s-a deschis miercuri, 2 noiembrie, la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti și a atras numeroşi vizitatori, oameni de afaceri din domeniu, pasionaţi de agricultură sau doar curioşi de noutăţile acestei ediţii a 21-a. Pe esplanada complexului expoziţional, în interiorul şi în jurul pavilionului central, dar şi în mai multe pavilioane dimprejur, au fost expuse utilaje agricole şi din industria alimentară, tehnologii de producţie şi prelucrare a alimentelor, pomi şi flori, animale, precum şi nenumărate bunătăţi culinare. Cert este că Indagra a devenit o expoziţie a belşugului, a tot ce are ţara mai bun şi de calitate, pământul şi roadele sale din care trăiesc agricultorii. Pâine făcută de gospodine, vin dulce produs chiar în incinta târgului, cârnaţi afumaţi şi pastramă de oaie, brânză în burduf de oaie, toate au atras vizitatorii, care s-au bucurat din plin de savoarea preparatelor oferite aici.
Târgul a reprezentat foarte bine sectorul zootehnic, dacă avem în vedere numărul mare de ovine, bovine şi alte animale de rasă obţinute de crescători prin ameliorarea de rase aduse spre vânzare. Ba chiar unii producători au venit direct cu stâna, pe care au fixat-o la intrarea în spaţiul expoziţional Romexpo. În faţa unei ministâne improvizate, Constantin, crescător de ovine din Balta Doamnei, judeţul Prahova, prepară pastramă de oaie după reţete tradiţionale de acasă, chiar aici, la vedere, lângă oile, berbecii şi măgăruşii săi.
Două pavilioane se evidențiază parcă mai mult decât altele la această ediție, cele cu păsări, care mai de care mai exotice: de la cele mai mici, precum papagalii sau peruşii, la cele mai mărişoare, cum ar fi prepeliţe, fazani sau porumbei, la păuni, găini de toate mărimile şi culorile şi până la lebede gigante. Toate au stârnit un deosebit interes vizitatorilor. Pe ritmuri de muzică populară se face auzită vocea unui cocoş roşu din specia Brahma, cu un impresionant penaj, fiind susţinut, la scurt timp, de un reprezentant masculin, cu penaj negru, al speciei Cochin.

Pentru iubitorii de produse tradiţionale, târgul Indagra este locul ideal. Producătorii din zona Braşovului vin în întâmpinarea clienţilor cu celebra pastramă de oaie şi cu brânză în coajă de brad. Tot aici, vizitatorii pot gusta sau cumpăra faimoasa horincă maramureşeană.

„Avem cea mai bună carne făcută tradiţional, slănină, cârnaţi, plăcintă maramureşeană”, spune cu mândrie Ion Marchiş, venit la târg din zona Maramureşului. „Avem renumita brânză de burduf de oaie, care e specifică zonei şi e de o calitate deosebită. Brânza are o valabilitate de douăsprezece luni, nu conţine conservant şi este produsă după o reţetă tradiţională. Am adus şi brânză în coajă de brad şi caş afumat. Tot ce avem aici sunt produse naturale, fără conservanţi şi e-uri, şi de calitate”, spune Tudor, un alt producător, din satul Săcele, judeţul Braşov.

De la un târg internaţional de agricultură nu puteau lipsi nici utilajele şi echipamentele agricole precum combine, tractoare şi echipamente pentru ferme, sere şi solarii, modele performante de sisteme pentru irigaţie. Ca și precedentele ediții, cea din 2016 este de fapt o platformă gândită pentru încheierea de noi contracte și parteneriate, fiind cadrul potrivit de ofertare, negociere și contractare pentru cele mai mari companii, dar și pentru fermieri și specialiști din agricultură.

În aceeaşi perioadă cu Indagra 2016, în cadrul Centrului Expoziţional Romexpo se vor desfăşura alte două evenimente cu tematici complementare: Indagra Food, târg internaţional pentru industria alimentară, şi Expo Drink & Wine, târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice.

Indagra este cel mai mare eveniment agricol din România, organizat de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România, sub înaltul patronaj al Președinției României. Evenimentul are ca scop promovarea agriculturii din țara noastră, a potențialului zootehnic autohton, a viticulturii și a produselor tradiționale bio. Cei interesaţi mai pot vizita târgul astăzi şi mâine, însă trebuie să ştie că accesul în incinta Romexpo se face contra-cost, preţul unui bilet fiind de 15 lei de persoană.