Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Indienii cumpără ţevi din România de 64 de milioane de dolari
Grupul indian Maharashtra Seamless (MSL), principala companie a DP Jindal Group, va achiziţiona uzina de ţevi SC Republica SA din România, contra sumei de 64 milioane de dolari, conform unor informaţii apărute ieri pe pagina de internet a cotidianului indian „Economic Times“. Fabrica, cu sediul în Bucureşti, are o producţie anuală de 200.000 de tone, afirmă surse avizate, citate de cotidianul indian. Achiziţia are ca scop dublarea capacităţii de producţie a MSL la 700.000 de tone, până în 2010-2011. Strategia companiei este să adauge alte 150.000 de tone capacităţii existente. „O uzină cu o capacitate de 200.000 de tone va costa compania aproximativ 6-7 milioane de rupii. Cu toate astea, achiziţia se dovedeşte a fi profitabilă din punct de vedere financiar“, potrivit surselor.
Contactată de „Economic Times“, administraţia companiei indiene a refuzat să ofere detalii despre achiziţie. Capacitatea fabricii de ţevi achiziţionate de grupul indian este de 200.000 de tone pe an, fiiind cea mai mare din România. O dată cu noua achiziţie, MSL va avea acces pe pieţele din Europa şi Orientul Mijlociu. Potrivit surselor, achiziţia se va finaliza în două săptămâni. „O dată cu creşterea numărului de activităţi de exploatare şi producţie la nivel global, a crescut şi cererea pentru de ţevi. MSL, numărul unu în producţia de ţevi din India, are drept clienţi giganţi la nivel global precum Saudi Aramco şi Kuwait Oil, ce asigură 30% din creşterea economică anuală“, au adăugat sursele. Grupul DP Jindal s-a specializat în fabricarea de ţevi, conducte ERW, energie eoliană şi proiecte de sonde şi foraj marin. Grupul intenţionează, de asemenea, să se specializeze şi pe producţia de oţel, ca o măsură de siguranţă, ceea ce va permite MSL să-şi extindă profitabilitatea pe baze sustenabile. „Majoritatea companiilor de exploatare şi producţie stabilesc la ora actuală infrastructura de transport a resurselor energetice. O dată ce planurile de logistică sunt stabilite, companiile de petrol şi gaze îşi vor începe producţia, lucru ce va conduce la o cerere robustă de ţevi. Cu o creştere susţinută, preţurile de producţie se aşteaptă să crească“, au declarat analişti din industrie.