Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Întâlnire cu studenţii Universităţii Bucureşti
Sâmbătă, 25 octombrie 2014, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine, a avut o întâlnire cu cadrele didactice, cercetătorii şi studenţii programului de Studii religioase din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, condus de conf. dr. Madeea Axinciuc. Întâlnirea s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Senatului Universităţii din Bucureşti.
Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la această întâlnire a fost Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal.
Întâlnirea a început cu un cuvânt de bun venit, adresat de moderatoare, iar Patriarhul Ierusalimului şi-a exprimat bucuria întâlnirii cu studenţii şi cercetătorii unui centru care are ca scop inclusiv studiul limbilor clasice şi cunoaşterea aprofundată a vieţii Orientului Mijlociu, în trecut şi în contemporaneitate.
În continuare, conf. dr. Madeea Axinciuc a prezentat, pe scurt, programul pe care-l coordonează în cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, subliniind prezenţa în cadrul acestuia a unui centru de studii bizantine.
Preafericitul Părinte Patriarh Teofil i-a felicitat pe coordonatorii programului de Studii religioase, accentuând rolul Bizanţului în ceea ce priveşte istoria Patriarhiei Ierusalimului, dar şi în ceea ce priveşte actualitatea culturii bizantine. Patriarhul Ierusalimului a subliniat rolul scrierilor Părinţilor bizantini, foarte actuali prin felul în care abordau tematici redescoperite astăzi de psihologi, sociologi şi filosofi, dar şi importanţa icoanei bizantine, care face cunoscută Ortodoxia în întreaga lume.
La sfârşit, unii studenţi şi cercetători i-au adresat câteva întrebări Preafericitului Părinte Patriarh Teofil despre rolul descoperirilor arheologice, dar şi al progresului ştiinţific în ceea ce priveşte trecutul biblic al Locurilor Sfinte. (Diac. Eugeniu Rogoti)