Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Irak: atac masiv asupra forţelor Al-Qaeda
Trupe irakiene şi americane au lansat o amplă operaţiune de securitate împotriva insurgenţilor din provincia Diyala, unul din ultimele bastioane ale Al-Qaeda, în Irak. În întreaga provincie s-a instituit starea de urgenţă şi circa 30.000 de soldaţi şi poliţişti irakieni desfăşoară ofensiva cu sprijin din partea forţelor americane. După ce operaţiunea cu nume de cod Good Signs - Semne Bune - a fost lansată, au fost desfăşurate imediat trupe în capitala provincială Baquba şi s-a declarat starea de urgenţă în toată provincia. Au avut loc, totodată, incursiuni rapide în diferite părţi ale provinciei, şi, potrivit unor surse din rândul forţelor de securitate, au fost deja capturaţi mai mulţi insurgenţi.
În provincia Diyala au mai avut loc mari operaţiuni de securitate, dar au fost atât de trâmbiţate înainte, încât insurgenţii au avut suficient timp să fugă. Ulterior, aceştia s-au regrupat şi au revenit. De data aceasta, momentul lansării a fost păstrat secret şi trupele au fost aduse pe neaşteptate de la Bagdad. Provincia Diyala s-a dovedit mai greu de pacificat, în comparaţie cu alte regiuni, unde focarele insurgenţei au fost stinse cu destul succes. În ultimul an, puterea grupării Al-Qaeda din Irak a scăzut drastic. Respinşi de brutalitatea Al-Qaeda şi de încercările acesteia de a impune cu forţa o versiune foarte strictă a Islamului, mulţi musulmani suniţi s-au întors împotriva grupării. Au format aşa-numitele Consilii ale Redeşteptării, pentru a-i izgoni pe insurgenţii Al-Qaeda din zonele lor, şi au colaborat, în acest scop, cu americanii. Provincia Diyala, aflată chiar la nord de Bagdad, rămâne însă un bastion Al-Qaeda. Acest lucru se explică, în parte, prin faptul că luptătorii Al-Qaeda izgoniţi din alte părţi s-au concentrat aici.