Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenţi la preţuri în perioada reducerilor de iarnă şi să se informeze
La Buzău, elevii vor face lecţii de acasă
Cei 27.000 de elevi din municipiul Buzău pot învăţa la distanţă pe baza unei platforme de învăţământ educaţional implementate în toate cele 27 de şcoli începând cu luna septembrie 2019, a declarat ieri primarul Constantin Toma. La rândul său, primarul sectorului 1 a spus că educaţia trebuie continuată şi, pentru aceasta, se vor asigura din bugetul local tablete pentru profesorii şi elevii din sector.
Primarul municipiului Buzău a spus, potrivit Agerpres, că platforma de management educaţional a fost implementată în urmă cu trei ani în 14 şcoli şi licee din Buzău şi, datorită succesului, a fost generalizată în septembrie anul trecut în toate cele 27 de şcoli şi licee din municipiu.
„Acest sistem de management educaţional de provenienţă românească a costat municipalitatea circa un milion de euro şi permite desfăşurarea on-line a tuturor etapelor procesului de învăţământ, atât predarea materiilor şcolare la distanţă, cât şi ascultarea şi notarea elevilor într-un catalog virtual, dar şi o relaţie directă cu părinţii elevilor“, a mai declarat Toma, care a precizat că Primăria Buzău va organiza o întâlnire cu toţi directorii şcolilor din municipiu pentru a demara învăţământul la distanţă cu elevii tuturor unităţilor şcolare.
La rândul său, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a precizat că educaţia trebuie continuată chiar dacă şcolile sunt închise şi că se vor asigura din bugetul local tablete pentru profesorii şi elevii din această zonă administrativă.
„Am avut discuţii cu colegii din primărie despre ce măsuri putem lua, la nivel de administraţie publică locală, pentru continuarea educaţiei. Copiii nu pot sta degeaba, dacă această vacanţă impusă se va prelungi. Sunt unele soluţii simple (de exemplu bazate pe aplicaţii ca YouTube sau Facebook live), care nu necesită decât prezenţa în gospodărie a unui smartphone sau a unei tablete cu conexiune la internet. Profesorii îşi fac conturi, lecţiile sunt predate live şi pot răspunde întrebărilor elevilor, în comentarii“, a postat Tudorache pe pagina sa de Facebook.
El a spus că rămâne de rezolvat doar problema unei minime infrastructuri necesare. „De aceea am decis că vom asigura din bugetul local tablete atât pentru toţi profesorii, cât şi pentru toţi elevii din sectorul 1, urmând să asigurăm tot necesarul logistic pentru a susţine cursurile on-line“, a adăugat Tudorache.
Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis luni-seară închiderea şcolilor şi grădiniţelor în perioada 11 martie - 22 martie, a anunţat premierul interimar Ludovic Orban.
În contextul deciziei privind închiderea şcolilor, ministrul muncii şi protecţiei sociale, Violeta Alexandru, recomandă flexibilizarea programului de lucru pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii acasă.