Cu trei zile înainte de votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, autoritățile competente au comunicat ultimele detalii privind desfășurarea scrutinului. În prima rundă a prezidențialelor sunt
Legume care topesc ţesutul adipos
Pentru a scăpa de surplusul de grăsime, fitoterapia recomandă un sortiment larg de legume care au calitatea de a "topi" ţesutul adipos şi de a furniza necesarul în vitamine şi oligoelemente.
În alimentaţia raţională a persoanelor cu probleme de greutate se recomandă cât mai multe legume crude, salate uşor asimilabile cu morcov, salată verde, spanac, ţelină, ridichi, varză, conopidă, mărar, pătrunjel, fasole păstăi, mazăre, soia, tomate, castraveţi, ceapă, usturoi, praz, ardei, asmăţui, ciuperci. Printre fructele cu mare eficacitate în păstrarea tinereţii ţesuturilor, un loc aparte revine merelor, consumate în stare crudă, coapte, compot, sucuri sau siropuri. Reţinem că fructele şi legumele sunt bogate în fibre (celuloză) cu rol în stimularea tranzitului intestinal şi de aceea digestia lor se face în 20-30 minute, fără să fermenteze sau să putrezească pe căile digestive, evitând astfel producerea de gaze, vărsături, arsuri, indigestii şi intoxicaţii ale sângelui. În comparaţie, digestia cărnii se realizează în 10-15 ore, lăsând multe toxine, constipaţii şi afecţiuni ale colonului. Una dintre cele mai recomandate legume în astfel de cure este varza crudă (33 calorii la 100 g, bogată în vitaminele C, A, B1, K). Aceasta stimulează arderile de grăsimi prin reglarea metabolismului glucidic şi lipidic; se serveşte în salate crude cu lămâie şi puţin ulei sau ca suc luat dimineaţa, înainte de micul dejun, eventual amestecat cu suc de morcov şi puţină lămâie. Ţelina, de asemenea, este bogată în vitaminele A, B, C şi în săruri minerale (Mg, Fe, Cu, Ca). Este considerată un foarte bun remediu contra obezităţii datorită efectelor de mobilizare a grăsimilor din depozite, în eliminarea excesului de apă şi în accelerarea arderilor metabolice, cu un consum energetic suplimentar. În plus, stimulează activitatea glandelor suprarenale, ponderează durerile artrozice, tonifică sistemul nervos. Se consumă în stare crudă, înainte de mesele principale, sub formă de salată complexă sau ca suc (150 g pe zi în cure de 15-20 de zile). Ceapa, prazul şi usturoiul intervin în reducerea greutăţii corporale prin mai multe mecanisme, având proprietăţi diuretice, laxative şi tonice şi intensificând eliminarea excesului de apă din ţesuturi şi a acidului uric din sânge. Se consumă atât în stare proaspătă, cât şi în diferite mâncăruri. Ridichile au doar 19 calorii la suta de grame şi un conţinut ridicat în săruri minerale (K, Mg, Ca, P), în vitamine (C, B) şi în fibre celulozice, ceea ce asigură un puternic efect laxativ, diuretic, carminativ şi depurativ, proprietăţi implicate în arderi şi în eliminarea apei, a toxinelor şi grăsimilor. Se consumă în stare proaspătă, amestecate în salată verde şi pătrunjel sau sub formă de suc în amestec cu suc de morcov (1:3), luat în cantităţi de 50-100 ml timp de 10 zile pe lună.