Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Liban: Armata se interpune între guvern şi Hezbollah
Situaţia din Liban a revenit la un calm relativ după ce armata a hotărât să treacă peste câteva hotărâri ale Guvernului, contestate de mişcarea de opoziţie Hezbollah. Astfel, militarii au revocat deciziile Executivului contra mişcării şiite Hezbollah şi a cerut retragerea oamenilor înarmaţi de pe străzi. Anterior, primul ministru libanez a încredinţat armatei soarta acestor decizii, calificate de Hezbollah drept o „declaraţie de război“ şi care au stat la originea violentelor confruntări între forţele pro- şi antiguvernamentale. Armata a decis ca şeful securităţii aeroportului din Beirut, considerat un apropiat al Hezbollah şi demis, marţi, de Guvern, să rămână în funcţie. De asemenea, armata se însărcinează să studieze cazul reţelei de telecomunicaţii a Hezbollah, apreciată de Guvern ca o violare a suveranităţii Libanului, în legătură cu care va deschide o anchetă. În replică, Hezbollah a anunţat că va renunţa la prezenţa armată în Beirut, controlul capitalei fiind preluat, exclusiv, de armată.
La rândul său, premierul Fouad Siniora a declarat că „democraţia a fost înjunghiată în inimă“, dar a promis că statul libanez nu se va prăbuşi. De miercuri până vineri, Libanul a fost teatrul unor violente confruntări armate între partizanii majorităţii, susţinute de Occident, şi cei ai opoziţiei, sprijinite de Damasc şi Teheran. Vineri, Hezbollah şi aliaţii săi au preluat controlul asupra cartierelor din vestul Beirutului, după confruntări violente în care s-au înregistrat aproximativ 37 de morţi.