Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Magnaţii hidrocarburilor nu sunt încântaţi de „energia verde“
Sursele clasice de energie, respectiv petrolul şi gazele naturale, vor continua să fie „coloana vertebrală“ a sectorului energetic, până în 2030, chiar dacă România are o vocaţie de a fi independetă din punct de vedere energetic.
„Ţiţeiul şi gazele vor fi în continuare coloana vertebrală a sectorului energetic, în ciuda scenarilor care se fac“, a spus Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom. România poate deveni indepedentă din punct de vedere energetic pentru că deţine surse diversificate de energie şi potenţial pe regenerabile. În ciuda acestui fapt, rata de declin a zăcămintelor de hidrocarburi din România este rapidă. La rândul său, omul de afaceri Dinu Patriciu crede că susţinerea energiei nucleare este „un lucru nefericit“, iar acest lucru denotă faptul că avem o „mentalitate socialistă“. „Suntem socialişti în mentalitate. De aceea mergem mai departe cu energia nucleară. După părerea mea, să fii la câţiva kilometri de Kozlodui ar trebui să-i facă pe politicieni să nu susţină energia nucleară. Este un lucru nefericit“, a spus Patriciu. România deţine două reactoare nucleare, care asigură circa 18% din consumul de electricitate, şi intenţionează să mai construiască două unităţi şi chiar o altă centrală nucleară.