Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Majorări salariale, cel mai probabil în 2012
Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că este prematur să se vorbească despre majorarea salariilor din luna octombrie, precizând că rectificarea bugetară din această lună vizează bani doar pentru investiţii şi plata datoriilor statului.
Proiectul scrisorii de intenţie convenită cu FMI în urma actualei misiuni de evaluare, desfăşurată în iulie-august, prevede majorări salariale de 15 procente în sectorul de stat doar pentru anul viitor, "dar condiţionat de progrese înregistrate în reducerea numărului de angajaţi, prin plecări voluntare", a declarat premierul Emil Boc. "Vom putea decide când avem toate datele pe masă, dar varianta de bază prevede majorări salariale începând cu 1 ianuarie 2012", a spus Emil Boc. Şeful Guvernului a mai precizat că o altă condiţie stabilită în scrisoarea convenită cu FMI pentru recuperarea tăierilor salariale din sectorul bugetar este ca ponderea în PIB a cheltuielilor cu salariile să nu depăşească 7,2%. Ca urmare, politica reducerii numărului de salariaţi în sectorul bugetar, prin angajarea unei singure persoane la şapte posturi vacantate, va continua, numărul actual de bugetari fiind cifrat la 1,233 milioane de persoane. În coaliţia aflată la guvernare s-a discutat, în ultimele zile, despre o eventuală majorare a salariilor în sectorul public începând cu luna octombrie a acestui an, dar ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că este prematur să se vorbească acum despre o majorare, în condiţiile în care rectificarea bugetară din această lună vizează bani doar pentru investiţii şi plata datoriilor statului.