Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Maternităţile din Capitală sunt supraaglomerate
Ambulanţa Bucureşti a fost solicitată să dirijeze gravidele spre maternităţile Pantelimon, Filantropia, Elias, Bucur şi Caritas, după ce Spitalul Giuleşti a fost închis luni, din cauza unui incendiu în urma căruia patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav.
Ambulanţa Bucureşti a fost solicitată să dirijeze gravidele spre maternităţile Pantelimon, Filantropia, Elias, Bucur şi Caritas, după ce Spitalul Giuleşti a fost închis, în urma tragediei de luni, iar Spitalul Universitar de Urgenţă, Polizu şi Cantacuzino nu mai pot face internări, din cauza unor lucrări de reabilitare sau a supraaglomerării, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu. "Şeful Secţiei de neonatologie de la Spitalul Cantacuzino m-a rugat să nu mai trimit gravide către respectiva unitate sanitară, întrucât au 44 de locuri disponibile şi deja 75 de paciente, multe internate în subsolul clădirii. În aceste condiţii, am anunţat la dispecerat ca orice naştere să fie dirijată către spitalele Pantelimon, Elias, Bucur şi Caritas", a declarat Alis Grasu. O echipă de specialişti israelieni a sosit în ajutorul medicilor români Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei, urmată de un incendiu care a avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală. Starea celor şapte nou-născuţi transferaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" este, în continuare, critică, iar prognosticul medicilor asupra şanselor de supravieţuire a acestora rămâne rezervat. În Bucureşti a sosit, ieri, şi o echipă de zece medici israelieni, pentru a ajuta echipa medicală de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" în cazul bebeluşilor arşi în explozia de luni. Secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi a Maternităţii Giuleşti era considerată cea mai performantă din ţară, atât din punctul de vedere al dotărilor, cât şi al personalului medical, şcolit în SUA şi care a salvat, de-a lungul timpului, mii de copii născuţi prematur, spune managerul Spitalului "Panait Sârbu", Bogdan Marinescu.