Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat, zilele trecute, o propunere legislativă mult așteptată de fermieri. Actul normativ modifică Legea nr. 287/2009 privind Codul civil în sensul instituirii duratei are
Medici fără frontiere
Organizaţie medicală umanitară internaţională, Medici fără frontiere (Médecins Sans Frontières - MSF) a fost creată în 1971, la Paris, de către un grup de medici şi jurnalişti francezi, potrivit www.msf.fr. De peste 50 de ani, Médecins Sans Frontières acordă asistenţă medicală populaţiilor a căror viaţă sau sănătate este ameninţată, în special în caz de conflicte armate, dar şi de epidemii sau dezastre naturale.
Echipele MSF reunesc profesionişti din domeniul sănătăţii, logisticii şi administraţiei, de naţionalităţi diferite, expatriaţi sau angajaţi local. Aceștia acordă asistenţă în conformitate cu etica medicală şi principiile acţiunii umanitare, fără discriminare, cu prioritate persoanelor aflate în pericol imediat, imparţialitatea fiind un principiu fundamental al misiunii Médecins Sans Frontières.
Deși acţionează într-un spirit de neutralitate şi nu ia parte în cazul unui conflict armat, organizația poate fi chemată să denunţe obstacolele din calea intervenției sale umanitare şi încălcările convenţiilor internaţionale. Finanțarea vine de la donatori privaţi. În Franţa, în 2020, 99% din resursele MSF erau de provenienţă privată.
Organizația este prezentă în peste 70 de ţări și are şase centre operaţionale (Paris, Barcelona, Atena, Bruxelles, Geneva, Amsterdam) care lucrează cu 23 de secţiuni partenere din întreaga lume pentru a lansa operaţiuni de ajutor medical umanitar. Are peste 41.000 de angajaţi. În anul 1999 a primit premiul Nobel pentru pace.