Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Meteorologii britanici, luaţi la întrebări după ce au prezis o vară fierbinte
Meteorologii britanici fac obiectul unei „ploi de critici“, după ce, în luna aprilie, au prezis că Marea Britanie se va bucura în acest an de o vară fierbinte, informează agenţia spaniolă de presă EFE. Aşteptările britanicilor de a beneficia de razele soarelui şi de a-şi petrece timpul în aer liber au fost sufocate de ploile torenţiale, cerul acoperit şi vântul rece, care au caracterizat ultimele săptămâni în Marea Britanie. Biroul de meteorologie s-a văzut obligat să-şi revadă previziunile pentru luna august, când timpul urmează a fi instabil şi va ploua, deşi există posibilitatea ca vremea să se îndrepte spre sfârşitul lunii. Problema este că biroul greşeşte previziunile cu privire la vară pentru a treia oară consecutiv, adaugă EFE. În 2007, a anunţat „o vară care, din nou, va fi mai călduroasă decât este normal“, dar furtunile şi inundaţiile au tranformat-o în cea mai ploioasă vară din 1912 şi până atunci, cu temperaturi sub medie. În aprilie 2008, biroul de meteorologie a spus că aştepta „o vară cu temperaturi mai mari decât media şi ploi aproape de medie sau peste“, dar britanicii au avut parte de una dintre cele mai ploioase veri, cu puternice rafale de vânt şi soare puţin.
În apărarea sa, biroul precizează că în luna aprilie a spus că probabilitatea unei veri asfixiante era de 65%. Potrivit meteorologilor, citaţi de agenţia EFE, „lumea uită că în luna iunie a fost destul de cald, iar în 2009 nu s-au produs inundaţiile din ultimele două veri. În plus, în acest an nu a plouat la Wimbledon, când s-a inaugurat noul acoperiş mobil al pistei centrale, nici la turneele de cricket şi golf“. Unii comentatori au semnalat că, probabil, biroul de meteorologie s-a văzut obligat să se arate optimist pentru a satisface sectorul turistic, mai ales într-un an în care mulţi britanici trebuie să-şi petreacă vacanţa acasă din cauza crizei.