Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Mici secrete pentru o curăţenie generală
Începutul primăverii este perioada cea mai propice pentru zugrăvit, revopsit tâmplăriile, spălatul perdelelor şi curăţatul draperiilor şi, în principiu, pentru o mare curăţenie generală. Vă oferim câteva sfaturi desprinse din cărţile şi blogurile unor gospodine adevărate.
Curăţenia trebuie începută de sus în jos şi din interior către exterior. În acest fel nu veţi trece peste zonele curăţate şi nu veţi fi obligate să repetaţi procesul de curăţenie. Fiecare cameră trebuie curăţată pe rând. Este bine să începeţi cu camera care vă displace cel mai mult. Cu cât scăpaţi mai repede de ea, cu atât mai repede ajungeţi acolo unde vă face plăcere să faceţi curăţenie.
Praful se şterge după ce se aspiră covoarele. Dacă se face invers, sunteţi nevoite să ştergeţi din nou praful după utilizarea aspiratorului. Este indicat ca mai întâi să ştergeţi praful şi apoi să spălaţi podelele sau suprafeţele care necesită acest fel de curăţare. Astfel nu veţi împrăştia mizerie sau lăsa dâre pe podea. Părul de animale nu se aspiră. Pentru suprafeţe precum parchetul, duşumeaua şi gresia este indicat să se folosească un mop electrostatic. Pentru covoare, mochete, fotolii şi canapele sunt indicate periile şi rolele adezive.
Nu folosiţi substanţe de curăţat în exces. Acestea pot distruge suprafeţele şi pot lăsa reziduuri care atrag praful, dar vă pot produce şi alergii.
Mobilierul trebuie foarte bine curăţat. Există tendinţa să se şteargă obiectele de mobilier doar la suprafaţă, dar praful şi murdăria pătrund peste tot, motiv pentru care este recomandat să se cureţe întreaga suprafaţă a mobilei. Nu se dă cu spray de mobilă pe toată suprafaţa piesei de mobilier. Procedând aşa se consumă mai mult produs. În al doilea rând, până se şterge toată suprafaţa, crema se imprimă pe lemn, se usucă, devine cleioasă şi mai greu de întins. În funcţie de produsul folosit, pot rămâne şi pete. Cel mai bine este să pulverizaţi conţinutul pe cârpă şi apoi să ştergeţi. Urmele de pe mobilă se îndepărtează prin frecarea cu un amestec de ulei de măsline şi scrum de ţigară. Apoi se curăţă cu o cârpă curată şi cu spray special. Pentru a curăţa podelele, se folosesc o soluţie de curăţat universală şi un mop umed din microfibre sau un burete mare.
Tot în această perioadă se spală pilotele şi pernele. Acestea trebuie spălate de două ori pe an deoarece ajung să-şi dubleze greutatea în timp din cauza acarienilor. Saltelele se aspiră şi apoi li se curăţă suprafaţa cu o cârpă înmuiată în apă cu oţet, stoarsă bine.
Geamurile nu se spală când este soare. Fiind cald afară, se vor usca prea repede şi vor rămâne dâre. Cel mai potrivit moment pentru a şterge geamurile este vremea înnorată. Cea mai bună soluţie de curăţat geamurile se prepară din 50 ml de oţet combinat cu 500 ml de apă şi câteva picături de lichid de spălat vase. Se foloseşte o lavetă de microfibră.
Cada nu trebuie frecată cu substanţe abrazive pentru că îşi va pierde luciul. Ca să fiţi binedispuse şi cu chef de muncă, puteţi să vă puneţi o muzică energică atunci când vă apucaţi de curăţenie. Spor la treabă!