Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Ministerul Agriculturii: seceta a afectat 20% din producţia agricolă

Ministerul Agriculturii: seceta a afectat 20% din producţia agricolă

Data: 23 Octombrie 2012

Pierderile cauzate de secetă în majoritatea sectoarelor agricole sunt, în medie, în jur de 20%, dar au fost unele culturi unde producţia a scăzut cu până la 60%, iar altele n-au fost afectate deloc, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin. "Pierderile, în majoritatea sectoarelor agricole, sunt undeva în jur de 20%, dar încercăm, prin cele 100 de milioane de euro alocate în sprijinul producătorilor agricoli afectaţi de secetă, să compensăm aceste pierderi", a spus Daniel Constantin. Ministrul a arătat, totodată, că sunt sectoare ale agriculturii care, din cauza secetei, au înregistrat pierderi de până la 60%, dar sunt şi sectoare unde pagubele au fost mult mai mici, de 15%, sau nu au înregistrat pierderi. Potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii, producţia de porumb din acest an totalizează circa 4,7 milioane de tone, în scădere cu 60% faţă de nivelul de aproximativ 11,7 milioane de tone înregistrat anul trecut, în timp ce la vin producţia a scăzut faţă de anii anteriori, însă pierderea poate fi compensată de calitatea superioară a vinului din acest an.