Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
MS: Nu există pericolul unei epidemii
Ministerul Sănătăţii subliniază că toate cazurile de îmbolnăvire cu virusul West Nile depistate şi înregistrate în România sunt cazuri sporadice şi, în momentul de faţă, nu comportă riscul unei epidemii de amploare.
Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, Adrian Streinu Cercel, a declarat, ieri, că acest virus nu pune în pericol sănătatea românilor, deoarece populaţia s-a imunizat în 1996, când a avut loc prima epidemie. Specialistul a precizat că în ţara noastră există câteva cazuri izolate, care apar în fiecare an, pentru că acest virus a rămas endemic în România, ceea ce generează un număr mic de infecţii. "Nu orice ţânţar transmite virusul West Nile", a completat Adrian Streinu Cercel. Potrivit specialiştilor, persoanele care se află în categoria de risc sunt cele de peste 65 de ani şi care au afecţiuni neurologice. Febra mare şi durerile de cap sunt principalele simptome ale acestei boli, iar orice pacient de peste 65 de ani care face febră trebuie să consulte imediat medicul de familie. Virusul a făcut două victime Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în România au fost depistate şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile, două dintre acestea soldându-se cu deces. Potrivit precizărilor ministrului, cele două persoane, din Bucureşti şi din comuna dobrogeană Băneasa, în vârstă de 75, respectiv 79 de ani, au decedat din cauza virusului şi a altor afecţiuni asociate. De asemenea, cele şapte cazuri de infectare cu acest virus s-au înregistrat în Sibiu (două), Constanţa, Galaţi, Dolj, Teleorman şi Bucureşti, iar alte două posibile cazuri de infectare s-au înregistrat în Cluj şi Mureş, fiind în prezent în evaluare. Autorităţile din Capitală, în alertă maximă Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a făcut, ieri, un apel public către toate autorităţile locale, pentru a sprijini asociaţiile de locatari în vederea combaterii ţânţarilor şi pentru a contribui la asanarea de urgenţă a subsolurilor inundate. "Pe spaţiile publice s-au făcut aceste campanii de combatere a ţânţarilor, dar trebuie acordată o atenţie sporită şi la nivelul asociaţiilor de bloc. Sunt imobile care au subsoluri inundate şi pot deveni adevărate focare pentru înmulţirea ţânţarilor", a declarat prefectul.