Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Muzeu al poștașilor în județul Mureș
Un inedit muzeu al poştaşilor din România a fost înfiinţat în comuna Gorneşti, județul Mureș, după ce diriginta oficiului poştal de aici, Anna Deak, a expus numeroasele obiecte, documente şi fotografii pe care le-a colecționat de-a lungul anilor și care redau cu fidelitate ce însemna viaţa de poştaş în trecut.
„Eu lucrez de 30 de ani în Poştă şi, în acest timp, am tot adunat lucruri în ideea că poate voi mai avea nevoie de ele”, a declarat, pentru Agerpres, poștărița, care adaugă că a aflat, cu surprindere, că în ţară nu mai există nici un muzeu al poştaşilor.
În muzeul amenajat în spaţiul Oficiului Poştal de la Gorneşti regăsim două manechine complet echipate cu uniforme de poştaş, mesele pe care se lucra, borderourile şi formularele care se completau la Poştă, lada de corespondență care venea cu trenul, precum şi reclame vechi la Loz în Plic şi la lozul pentru câştigarea unei Dacii sau ziarele şi revistele vremii.
„Uniformele de poştaşi sunt din anii ‘70, din timpul comunismului, avem cutia poştală, locul de cartare a corespondenţei - se vede cum la fiecare sat era o poliţă. (…) Cele mai vechi obiecte din muzeu sunt telefonul, cerneala, ştampilele, actele sunt din ‘64, registrele sunt de atunci, totul era manual înregistrat, avem şi bancnotele vechi. Tot ce vedeţi aici se folosea, începând cu cântarul, pe care erau cântărite coletele, se înregistrau manual toate operaţiunile, timbrele - exact cum le-am expus, exact aşa se vindeau. Totul este autentic. Avem şi ziarele vechi, cum e «Scânteia», ziarele în limba maghiară, revista «Fotbal», revista «Cinema», aici se plătea taxa Radio-TV, avem formularele de atunci. Prin Poştă se făcea absolut tot”, explică Anna Deak.