Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Actualitate socială Nereguli în piețe și magazine alimentare

Nereguli în piețe și magazine alimentare

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 04 Ian, 2020

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi în valoare de peste 1,49 milioane de lei pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi de siguranţă a alimentelor, în urma controalelor efectuate în luna decembrie 2019, se arată într‑un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, de la demararea controalelor specifice perioadei, din data de 28 noiembrie, inspectorii sanitari veterinari au verificat 5.946 de obiective (unităţi de industrie alimentară, pieţe agroalimentare şi unităţi de vânzare cu amănuntul) şi au realizat 1.292 de controale în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie judeţene. În urma controalelor au fost aplicate 361 de amenzi, în valoare de peste 1,49 milioane de lei, şi au fost emise patru ordonanţe de suspendare şi o ordonanţă de interzicere a activităţii.

De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 16.090 de kg de produse alimentare neconforme (carne şi produse din carne, peşte şi produse din pescuit, brânză şi produse lactate, produse de patiserie şi panificaţie). Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse.

Cele mai întâlnite nereguli se referă la depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condiţiilor de igienă la comercializare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea legislaţiei privind ambalarea şi etichetarea, lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor, personal fără echipament de protecţie.