Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Actualitate socială Noutăţi privind „Sigla calităţii europene“

Noutăţi privind „Sigla calităţii europene“

Data: 26 Feb, 2010

Deputaţii europeni de la comisia pentru agricultură au sprijinit un studiu privind „sigla calităţii europene“, care va fi rezervată „bunurilor agricole produse în întregime în UE“. Aceasta va permite producătorilor să-şi expună angajamentul pentru calitate, siguranţa alimentară şi respectul standardelor europene. Europarlamentarii au susţinut o parte din regulile existente şi au respins propunerea de combinare a instrumentelor de etichetare privind „denumirea de origine protejată“ şi „specialitatea tradiţională garantată“. Acestea sunt folosite pentru furnizarea de informaţii privind anumite produse precum şampania, brânza şi vinul provenind din anumite zone geografice. Comisia cere UE consolidarea protecţiei anumitor mărci în faţa competiţiei sau produselor contrafăcute, a căror piaţă însumează 14 miliarde de euro anual. Declararea „locului de provenienţă agricolă“ a fost, la rândul ei, susţinută de eurodeputaţii de la comisia pentru agricultură, în cazul în care nu implică anumite costuri adiţionale. Această specificare se aplică produselor în funcţie de principalele materii prime folosite, când 50% din ingrediente provin dintr-un anumit loc. De exemplu, în cazul sucului de portocale se specifică locul de unde provin portocalele, dar nu şi cel de unde provin apa şi celelalte ingrediente.