Camera Deputaţilor, ca for decizional, a adoptat, zilele trecute, o propunere legislativă mult așteptată de fermieri. Actul normativ modifică Legea nr. 287/2009 privind Codul civil în sensul instituirii duratei are
O ceremonie emoționantă de Înălțarea Domnului
Joi, 25 mai, de Înălțarea Domnului, când se celebrează și Ziua Eroilor, a avut loc, între multe alte manifestări, o emoționantă ceremonie la Memorialul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, „Patimile lui Iisus”, din orașul Popești‑Leordeni.
Organizat de Secretariatul de Stat pentru recunoașterea luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945‑1989, în parteneriat cu Fundația Simionescu și Consiliul Local și în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, evenimentul s‑a bucurat de prezența reprezentanților acestor instituții și a altor organizații, alături de un public din care n‑au lipsit revoluționari din Decembrie 1989 care își purtau cu mândrie însemnele care certifică această calitate.
Ceremonia a debutat cu Marșul de întâmpinare executat de o fanfară a Armatei, urmat de Imnul de Stat și apoi de slujba săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu părintele Ioan Bondar, protopop al Protoieriei Ilfov Sud, precedând cuvântările și depunerea de coroane de flori.
Monumentul „Patimile lui Iisus”, care celebrează inclusiv sacrificiul jurnaliștilor străini care și‑au pierdut viața în revoluția română (belgianul Danny Huwe, francezul Jean‑Louis Calderon şi britanicul Ian Henry Parry), nu a fost ridicat întâmplător, în 2019, în Popești‑Leordeni, pentru că într‑un canal de aici a fost aruncată, cu cinism, cenușa a 43 de luptători uciși la Timișoara, trupurile lor fiind furate din morgă, aduse la București și incinerate, în speranța de a se acoperi urmele represiunii.
O ploaie de vară, cu tunete și fulgere parcă voind să marcheze dramatismul acestor întâmplări îngrozitoare care nu trebuie uitate, a căzut asupra participanților la ceremonie, dar nimic nu poate șterge amintirea celor fără de care noi n‑am fi devenit liberi.