Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
O rachetă nord-coreeană, aşteptată cu teamă în Asia
Armata japoneză a desfăşurat baterii antirachetă la Tokyo şi în împrejurimile capitalei nipone, în aşteptarea lansării anunţate a unui satelit al Republicii Populare Democrate Coreene. Două baterii de rachetă antirachetă Patriot au fost amplasate în faţa sediului Ministerului Apărării din capitala niponă, iar tuburile lansatoarelor de rachete sunt îndreptate în direcţia nord-vest, pe unde ar urma să treacă racheta pe care Phenianul a anunţat că o va lansa între 4-8 aprilie. Alte rachete au fost desfăşurate pe baze ale armatei nipone. De asemenea, Armata a transferat unităţi antiaeriene spre nordul ţării, în timp ce două distrugătoare se îndreaptă spre Marea Japoniei. RPD Coreeană a anunţat că va plasa pe orbită, între 4-8 aprilie, un satelit de telecomunicaţii, racheta purtătoare a acestuia trebuind să survoleze nordul arhipelagului nipon. Dar SUA şi aliaţii lor asiatici suspectează Phenianul că ar camufla prin această lansare o testare a unei rachete militare cu rază mare de acţiune Taepodong-2. Japonia a invitat de mai multe ori Phenianul să se abţină de la această lansare, în timp ce Coreea de Nord a avertizat că o eventuală interceptare a rachetei sale va fi considerată act de război.
Îngrijorarea comunităţii internaţionale faţă de acest eveniment este amplificată de presupusa prezenţă în Coreea de Nord a unor experţi iranieni. Ziarul japonez „Saknei Shimbun“ a precizat că, la începutul lunii martie, în Coreea de Nord au sosit 15 experţi iranieni în tehnologii balistice. La începutul lunii februarie, Iranul a plasat pe orbită primul său satelit, folosind o rachetă Safir-2, ceea ce a intensificat temerile Occidentului privind riscul ca Teheranul să folosească acest tip de tehnologie pentru dezvoltarea programului său balistic.