Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
O sută de sportivi români la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunțat, pe site-ul său oficial, componenţa definitivă a echipei României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care cuprinde 100 de sportivi, 45 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive. Olimpiada de la Tokyo, care ar fi trebuit să se desfășoare în 2020 și a fost amânată din cauza pandemiei, va începe la 23 iulie și se va încheia în 8 august.
Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis. Delegaţia va cuprinde şi 9 rezerve, precum şi nu mai puţin de 40 de antrenori.
Cele mai numeroase echipe sunt cele de la atletism, unde vor concura 10 sportivi, canotaj - cu 9 echipaje calificate (36 sportivi + 2 rezerve), fotbal, cu 18 jucători și 4 rezerve.
La gimnastică artistică, România va avea în concurs trei sportivi: Maria Larisa Holbură (individual compus), Larisa Andreea Iordache (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri), iar la înot sunt calificați patru sportivi: Robert Glinţă, Daniel Martin, David Popovici și Bianca Andreea Costea.
La scrimă, România are doi reprezentanți: Ana-Maria Popescu (spadă) și Iulian Teodosiu (sabie), în timp ce la tenis de masă participăm cu patru sportivi și o rezervă.
Federaţia Română de Canotaj are ca obiectiv câştigarea a două medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anunţat preşedinta FRC, Elisabeta Lipă.
„Noi nu avem obiectiv minim şi obiectiv maxim. Noi ne-am asumat acest obiectiv, două medalii”, a spus Lipă. Ea a adăugat că se va arunca în apă împreună cu sportivii dacă România va câștiga un aur la canotaj.
Canotoarea Mădălina Bereş şi înotătorul Robert Glinţă (foto) vor avea onoarea să poarte drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor, în 23 iulie. Este pentru prima oară când România are doi purtători de drapel la ceremonia de deschidere a JO.
Mădălina Bereş este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1, iar Robert Glinţă este primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.
România are în palmares 305 medalii (din care 89 de aur, 94 de argint şi 122 de bronz) câştigate la Jocurile Olimpice de vară, de la prima ediţie, Paris 1924, până la Rio 2016.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în condiții speciale, fără spectatori din străinătate, din cauza pandemiei. Deși organizatorii au permis prezența localnicilor în arene, în limita a 50% din capacitatea fiecărui sit olimpic sau maximum 10.000 de persoane, unele competiţii din cadrul JO ar putea avea loc cu porţile închise, potrivit unui ziar japonez, informează AFP. (C. Z.)