Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Obţinerea unui loc de parcare
În parcările de reşedinţă nou amenajate, marcate şi numerotate, după recepţionarea acestora, închirierea locurilor de parcare se face pe baza cererilor tip, eliberate de către Serviciul Parcări din cadrul primăriilor de sector. Aceste cereri se fac în conformitate cu tabelele întocmite de către asociaţiile de proprietari ale blocurilor limitrofe parcajelor, în limita locurilor disponibile, alocate şi existente pe teren.
Cererile tip vor fi semnate şi ştampilate de preşedintele Asociaţiei de Proprietari unde solicitantul îşi are domiciliul. Cererea tip va fi depusă la Registratura Serviciului Parcări din cadrul primăriei de sector, cu următoarele documente anexate în copie:
- cartea de identitate a solicitantului cu domiciliul la adresa unde solicită loc de parcare;
- certificatul de înmatriculare al autoturismului;
- contractul de leasing (dacă este cazul);
- contractul de comodat (dacă este cazul);
- certificat fiscal eliberat de Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale din sectorul respectiv care să ateste că solicitantul nu figurează cu debite către bugetul local pentru anii anteriori încheierii contractului.
Potrivit regulamentelor emise de primăriile de sector, acordul de utilizare a locului de parcare se încheie pe o perioadă de un an. Dacă acordul nu este ridicat de către beneficiarul locului de parcare în termen de 60 de zile de la întocmire, acesta devine nul. După ridicarea acordului, beneficiarul e obligat să achite taxa aferentă utilizării locului de parcare.
Nu este voie să-ţi blochezi propriul loc de parcare. Montarea în faţa locului de parcare a aşa-ziselor T-uri, nişte bare de fier care blochează accesul altora când locul de parcare e gol, este interzisă şi se sancţionează cu amendă între 100 şi 300 de lei. Dacă vi se ocupă locul de parcare trebuie sesizată poliţia locală din sectorul respectiv, care are obligaţia de a trimite un echipaj la faţa locului. Persoana care a ocupat locul de parcare abuziv va primi pentru început avertisment, apoi amendă până în 300 de lei, însă se poate ajunge până la a i se ridica autoturismul.