Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Oferte turistice pentru zilele libere de Paşti
Mii de turişti sunt aşteptaţi să întâmpine sărbătoarea Învierii Domnului la pensiunile din zonele montane. Preţurile pachetelor turistice de Paşti variază în funcţie de clasarea unităţilor de cazare, dar şi de facilităţile oferite de operatori.
Românii sunt aşteptaţi să îşi petreacă sărbătorile pascale la pensiunile din staţiunile montane. Potrivit datelor deţinute în acest moment de Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului (APDT) Prahova, gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru perioada pascală variază între 35 şi 75%, în funcţie de staţiune. „Cele mai multe locuri de cazare sunt ocupate în Buşteni (aproximativ 75%), în timp ce la Sinaia sunt ocupate peste 50% din locurile de cazare disponibile în staţiune, iar la Azuga doar în proporţie de aproximativ 35%“, menţionează sursa citată de Agerpres.
Preţurile practicate pentru pachetele turistice de Paşti variază în funcţie de clasarea unităţilor de cazare, dar şi de facilităţile oferite de operatori. Astfel, o vilă de trei stele din Sinaia are în ofertă un sejur în cameră dublă cu patru nopţi de cazare, mic dejun inclus, brunch tradiţional în ziua de Paşte, întâmpinare cu ouă roşii, cozonac şi vin în noaptea de Înviere şi tombolă la 395 lei/persoană/sejur. Tot la Sinaia, pentru 561 lei/ persoană/ sejur de trei nopţi cazare în cameră dublă la patru stele, turiştii primesc mic dejun, gustare de ouă roşii, cozonac şi vin roşu în noaptea de Înviere, vânătoare de ouă pentru copii, în ziua de Paşte, prânz pascal tradiţional, internet, acces la centru SPA, dar şi la biliard şi tenis de masă, locurile de joacă pentru copii din interior şi exterior, la colţul cu animăluţe şi la miniparcul de aventură.
La Buşteni, preţurile variază între 250 lei/persoană pentru două nopţi şi 590 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare, pachetele incluzând mic dejun, produse tradiţionale specifice în noaptea de Înviere, dejun pascal cu produse tradiţionale şi surprize. În Azuga, pachetele turistice sunt mai ieftine, de exemplu la un hotel de patru stele, trei nopţi de cazare, cu mic dejun, cină în noaptea de Înviere, dejun tradiţional, acces la centru SPA, dar şi transport la Biserica „Sfânta Treime“ costă 135 euro/persoană/sejur în cameră dublă.
În zona Sibiului, ofertele speciale de Paşti au tarife cuprinse între 36 şi 280 de lei/noapte/persoană, în preţ fiind incluse diverse facilităţi precum drumeţii sau partide de vânătoare. În Bucovina, potrivit Mediafax, turiştii sunt aşteptaţi cu oferte de sejururi la pensiuni cu preţuri între 950 şi 1.900 de lei de persoană, iar pe lângă produsele tradiţionale şi petreceri în aer liber, turiştii se pot plimba cu căruţa sau pot participa la atelierele interactive de încondeiat ouă.
Conform prognozei Administraţiei Naţionale a Meteorologiei, până la data de 12 aprilie, temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice, cu ploi aproape zilnic moderate cantitativ. În unele regiuni, în nopţile mai reci nu sunt excluse precipitaţiile mixte, mai susţin meteorologii. La munte, după data de 9 aprilie, valorile termice diurne medii vor fi cuprinse între 2 şi 6 grade, iar aproape zilnic vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie. Pentru zilele de Paşti, deocamdată meteorologii apreciază că este posibil „ca vremea să fie mai rece decât normalul perioadei“, declara în urmă cu o săptămână directorul executiv al ANM, Elena Mateescu. (Oana Nistor)